Announcement

Collapse
No announcement yet.

Div. spørsmål ang. Alpine prosjekt :)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    bumpeti

    Comment


    • #32
      Det sies rundt blandt bilstereo-gutta at 10 kvadrat pr 1000 watt RMS burde holde. Men ville aldri brukt noe mindre enn 15 kvadrat pr 1000wrms. Jo fortere og mer strøm forsterker kan få, dess bedre kontroll på elementene får du.

      Så for å være skikkelig sikret ville jeg gått for et 50 kvadrat sett.

      I demobilen som vi bygger, skal vi montere inn en DDM3 forsterker på 3000 watt RMS @ 1 ohm (til subbene) pluss en DDA4 som ligger på ca 4x150 watt RMS @ 2 ohm.

      Vi har valgt et 50 kvadrat sett. Og med et skikkelig batteri vil ikke forsterkerne slite med strøm.

      Men en billigere løsning som funker greit er jo kondensator. 1F pr 1000wrms er ofte anbefalt, men kjører du 1,5F pr 1000wrms er du sikker. Husk også å kjøpe en skikkelig en med gjennomgående kobling, slik at du ikke får strømtap gjennom all elektronikken. Billige kondensatorer har ofte en "leder" som går igjennom alt, og ikke en gjennomgående kobling. Og da kan man få dårligere med strøm hvis man har et kurrant batteri.

      Men et godt batteri pluss en kondensator med gjennomgående kobling er jo det beste valget mener vi. Da vil ikke kondensator plombere, men heller gi enda en ekstra reserve når forsterker virkelig trenger en stor "klump" strøm
      Tidligere importør for Digital Designs,
      overtatt av www.dynaBel.no.

      Man spiller ikke høyt nok før man har et atmosfærisk trykk i bilen på 0 og 2 bar!

      Comment

      Working...
      X