Announcement

Collapse
No announcement yet.

er 6.5" element mindre enn 6.5" pluss litt andre spørsmål

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • er 6.5" element mindre enn 6.5" pluss litt andre spørsmål

    Eit nytt spørsmål til guruane.

    Eg har ein 93 corolla, der fronthøgtalarane er tenkt bytta ut. Eg har etter kvart komt fram til at det er 6.5" eg har plass til, etter å ha sett litt på nettet etter kva dimensjonar ein typisk 6.5" har. Konklusjonen min er at ein 6.5" er litt mindre enn 6" tommar, og kanskje når 6.5" ytterst på skrufesta, stemmer dette?

    Så lurer eg på om 3-veis er bedre enn 2-veis? Kanskje rart spørsmål, men stovehøgtalarar til mange tusen kan fort bli levert med kun to element, kvifor dukkar det då opp billige 3-4 veis koaksialhøgtalarar?


    Så eit spørsmål om pris på høgtalarar, er det vits å bruke noko serlig med pengar på frontsett om eg ikkje har tenkt på kjøpe ekstra forsterkar? Har ein pioneeer 4x50 eit eller anna watt.

    har sett på desse:
    http://www.pioneer.no/no/products/ar...796/index.html
    til 690,- på netonnet (3-veis litt billigare enn 2-veis)

    desse, med høgare dB/W:
    http://www.pioneer.no/no/products/ar...711/index.html
    omtrent samme som settet over levert frå pixmania (veit pixmania skal vere dårlig)

    er dei mykje bedre enn desse
    http://www.pioneer.no/no/products/ar...749/index.html
    som kan skaffast billigare

  • #2
    Først og fremst må jeg bare si at jeg synes det er litt tragisk at man i bilstereoverdenen målsetter høyttalerene etter hvor stort hull de passer i, og ikke etter hvor stort elementet er.
    Det er som du sier, at 6,5" er målt ved der skruene skal, og ikke ytterkanten av elementet som i vanlig hjemmestereo.
    Brant meg på det en gang da jeg skulle kjøpe høyttalere til en kamerat og jeg stod i butikken og bad ham måle fra innsiden av opphenget. Fikk heldigvis bytta, men det var litt flaut, burde nesten visst det.

    Ja, det kan ha en del å si hvilke høyttalere du kjøper, selv til en spiller.
    Koaksial vs. komponentsett er en ganske jenv kamp, men et komponentsett har som regel en ørliten fordel på bassiden, da de også får brukt støvhetten til å skyve lufta med.
    Fordelen til en koaksial ligger i at den er ikke tar like mye plass, og at diskant og mellomtone kommer tett sammen. Det hele kan fort bli snudd til en ulempe dersom høyttaleren monteres slik at diskanten ikke får "rake vegen" til øret, da blir det fort tamt og dempet.

    Dersom du har mulighet til å kjøpe komponentsett så gjør det, hvis ikke kjøper du koaks. E-serien til Pioneer skal ha ganske god lydkvalitet mens A-serien er mer basspreget. Jeg ville helt klart kjøpt E-serie komponentsett selv om det er litt dyrere. Følsomheten er god nok til at du kan spille ganske høyt selv med spilleren, men noe partyvolum får du ikke uten noen forsterker uansett.

    Comment

    Working...
    X