Announcement

Collapse
No announcement yet.

smeller ved skifte av source og radiokanaler

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • smeller ved skifte av source og radiokanaler

    Er nokså fersk med bilstereo. Har et problem med at det "smeller" når jeg skifter radiokanaler eller veksler mellom source som radio,cd, og aux. Det kommer et lite smell.

    Hva må jeg gjøre for og bli kvitt det?

    Har dette i bilen:
    cdspiller: Pioneer DEH-6300
    Front høytalere: JBL GTO-428
    Bakhøytalere: JBL GTO-938
    Subwoofer: JBL GTO-1204 BR
    Forsterker: JBL GTO-504

  • #2
    Høres ut som dårlig jording, eksternt eller internt (feil på spilleren).

    Gå over alle jordtilkoblingene, sjekk at forsterkerchassis ikke er i kontakt med bilens chassis, gå gjerne systematisk frem og prøv én ting av gangen. F.eks. dra ut én og én RCA-kabel. Prøv å jorde skjermen på RCA-kablene. Etc...

    Comment


    • #3
      Dette høres veldig ut som symptomene på svidde jordingsbaner i pioneer-spilleren, hadde akkurat samme problemene på en Pioneer DEH-P40MP jeg hadde. Smeller sikkert når du skifter presets på eq'en også sant?

      På min var det bare en av to utganger som hadde fått seg en karamell, rearutgangen hadde problemer, frontutgangen var helt fin. Har du muligheter til å prøve de ulike utgangene for å se om problemet består?
      [URL="http://www.facebook.com/OttesenDesign"]http://www.facebook.com/OttesenDesign[/URL]

      Comment


      • #4
        Spilleren er helt ny, 2 dager gammel. Hadde før den en alpine cde 9850 ri. Samme problemet der.

        Pr nå så har jeg jording til forsterkeren. Har ikke egen jording til spilleren. Må jeg ha det? Kan forresten hende jeg har jording vi det standard ledningsnettet til spilleren som så er koblet til iso kontakter... så det er kanskje en form for dårlig jording.... som sagt jeg er fersk i dette..

        Comment


        • #5
          Du kan lett svi av jordingsbanene på en spiller første gangen du slår den på, så om den er ny eller gammel spiller forsåvidt ingen rolle. Det som skjer er om du har en dårlig jording/mye motstand i jordingspunktet til forsterkeren, så finner jordingstrømmen den veien med minst motstand som for eksempel kan være gjennom signalkablene. Som ikke er beregnet på den belastningen og du kan svi av jordingsbanene inni spilleren.

          Men om dette er likt på alle spillere du har hatt i bilen, så er det gjerne en annen plass kilden til problemet ligger.
          [URL="http://www.facebook.com/OttesenDesign"]http://www.facebook.com/OttesenDesign[/URL]

          Comment


          • #6
            Tror ikke det er det siden jeg har skjønt at jording er viktig. Så har 21 kvadrat kabel til jording, jordingspunktet er i karrosseriet hvor jeg har pusset ned til metallet før jeg jeg festet kabelen.

            Hvordan vil en spiller oppføre seg hvis jordingsbanen er svidd av. Er det bare at det kommer smell ved skifte av radiokanaler og source. Eller slutter spilleren å virke helt..

            Når jeg bruker blinklys så slår det også inn hørte jeg nå.
            Last edited by carlsberg; 08-05-2011, 16:52.

            Comment


            • #7
              Legg til en 4-8mm2 kabel som jording til spilleren og se om det hjelper. Har troa på at det er for dårlig jording til spilleren.

              Du kan bare avmantle litt på jordingskabelen, tvinne en ny 4-8mm2 kabel rundt det åpne området og så legge litt loddetinn på. Og så isolere det med litt elteip. Finn et sted hvor bilen har original jording og jord denne nye kabelen på det samme stedet.
              Mvh. Damir

              Comment

              Working...
              X