Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hjelp med å velge forsterker og en subwoofer!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    5cm åpning blir alt for lite.
    3" eller 4" bassport til det elementet skal fungere bra.
    Lengden er jeg usikker på, men rundt 25-30cm lang. Alt etter hva tuningen faller på.

    EDIT: Stian beat me to it :P
    Runar E. Olsen ~ Moderator
    Kia Cee'd SW 2011 - Blir snart SQ prosjekt.
    http://www.signaturebar.com/uploads/images/67311.gif

    Comment


    • #17
      OK, skjønner, men er det noen grunn til hvorfor denne porten skal være så lang som 30 cm? Blir dette noe forskjell på lyden osv.?

      Comment


      • #18
        Lengden bestemmer tuningen.

        Du vet vell hva tuning er?
        Runar E. Olsen ~ Moderator
        Kia Cee'd SW 2011 - Blir snart SQ prosjekt.
        http://www.signaturebar.com/uploads/images/67311.gif

        Comment


        • #19
          Er litt ny på området, men har fått med meg såpass som at det har med frekvensen i forskjellig db. Og det er om å gjøre å tune inn lyden så den blir så god som mulig. Jeg har jo hør om tuning i mange andre sammenhenger, om det er motor eller musikk vil jeg tippe det er omtrent det samme, men om jeg er litt på jordet her setter jeg pris på om noen kan utdype litt Er som sagt ikke helt stødig på alt dette enda... :/
          Last edited by Mellumen; 29-04-2010, 10:57.

          Comment


          • #20
            tuning på en basskasse vil forandre hvor høyt subben spiller på diverse frekvensområder. På de subbene jeg har lekt litt med i WinISD så gir en lavere tuning en mer linear lyd fra subben, altså forskjellen i DB over frekvens spekteret er ganske liten. Det er dette folk prøver å oppnå når de bygger basskasser som skal gi veldig fin og naturtro lyd. Derimot hvis du tuner den høyt, opp mot 40-50hz så vil du få en veldig stor forskjell i DB over frekvens spekteret, dette er bra for folk som prøver å spille høyest mulig (DB Drag f.eks.).

            Jo lavere tuning du velger desto høyere vil elementet spille ved lave frekvenser (dyp bass). Men det vil også spille lavere på de andre frekvensene. Så det gjelder å finne en gylden middelverdi, og den pleier å ligge mellom 30-35hz for de fleste subwoofere.

            Jeg ville gått for en tuning på 32hz.

            Jeg ville brukt 1000kr mer på forsterker og gått for denne: http://www.elutstyr.no/product_info....oducts_id=1829 og par hundre lapper for denne subben: http://www.elutstyr.no/product_info....oducts_id=2373 Koblet til 1 ohm, som gir deg 1200W rms.

            Men 2 kanaleren vil fungerer helt greit den hvis du ikke har lyst å bruke mer enn det 2 kanaleren og den 500W rms subben koster.
            Mvh. Damir

            Comment

            Working...
            X