Announcement

Collapse
No announcement yet.

Radiobytte BMW X5 E53 /m navigasjon /u DSP

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Radiobytte BMW X5 E53 /m navigasjon /u DSP

    Dette blir en kort og enkel post. Tok ikke så mange bilder, men skal oppdatere etterhvert hvis jeg finner bilder fra andre installasjoner eller får ny installasjon.

    I BMW X5 E53 må du legge opp skjøtekabel fra Quadlock-kontakten bak i bagasjerommet og frem til den nye radioen. Du finner alle delene du trenger her:
    https://www.elutstyr.no/biltilpasset/bmw/bmw-x5.html

    Begynn bak i bagasjerommet. Ta ut reservedekket. Du finner en kabel koblet til forsterkermodulen bak i bilen. Denne skal skjøtes med en 5 meter lang quadlock-kontakt. Kontakten skal akkurat gå inn i hullet med kablene som går frem under setet. Baksetet (sitteunderlag) må løsnes for å få kabelen igjennom.

    Løsne alle tre listene og b-stolpen nederst. Det er mulig å få kabelen under trekket kun ved å løsne de 4 nederste klipsene. Løsner du lenger opp må du belage deg på en time ekstra montering og demontering av b-stolpe på førersiden for å få justeringen for beltet til å passe med dekselet. Du får heller ikke trukket denne kabelen helt uten å fjerne fotstøtten til venstre for clutchen. Så det er bare å ta den bort med en gang. Det er også litt trangt å få kabelen opp og inn til radioen. Bruk trekkesnor og sjekk at det er plass der du trekker den.

    Monteringsrammen fra Incartec er en BMW 5-serie ramme snudd opp ned med ekstra vinkler som må festes uten spor. Vi har ikke fulgt målene fra Incartec, da det ikke blir nøyaktig nok. Jeg setter på en tape på delen inn mot sidene i bilen (ikke rammesiden) og holder vinklene inn mot rammen og siden en etter en og setter den på plass inne i monteringshullet. Den skal da stå nøyaktig på riktig plass og du kan ta bort rammen og skru den fast. Gjøres på begge sidene. Til slutt må vinklene festes til sidebrakettene i front. Vi brukte her heller ikke de originale hullene med karosseriskruer der hvor det ikke er hull.

    Vi regner med 4-5 timer på en slik jobb hvis man har gjort det før. Regn med lenger tid om det er første gang.

    Click image for larger version  Name:	IMG_2829.JPG Views:	0 Size:	2.79 MB ID:	390390 Click image for larger version  Name:	IMG_2006.JPG Views:	0 Size:	2.26 MB ID:	390391 Click image for larger version  Name:	IMG_1999.JPG Views:	0 Size:	2.15 MB ID:	390392
    Jan Ove Berg
    www.elutstyr.no

    Importør og forhandler av: Aeroport - Atrend - Bbox - Cartizan - Connect - ESB - Fi Audio - Incartec - Morel - Speedsignal - Surge - Phonocar - Vibrofiltr - Zapco
Working...
X